Marja-Leena Bilund
If you don't try to impact to make a difference then this all is a waste.
(Chris Rosati).
Facing my Fears; When you face your fears you can let them go.
← Tap to see more
Tärkeintä elämässä on oppia tuntemaan itsensä ja tulla toimeen oman todellisuutensa kanssa; toiveiden, unelmien, pelkojen kanssa; vahvuuksien ja puutteiden kanssa. Meidän aikuisten tärkein tehtävä ohjata lapsia ajattelemaan ja työstämään omia asioita puhumalla, kirjoittamalla, maalaamalla, tanssimalla, laulamalla….. kaikilla eri tavoilla, jotta ahdistus ei kasvaisi liian suureksi. Aina on toivoa. Pelkojen työstäminen on erityisen tärkeää, sillä ne usein lamaannuttavat ihmisen, etenkin, jos ei itse osaa tunnistaa pelkoaan ja tehdä sitä näkyväksi tavalla tai toisella. Sisäisen puheen muuttaminen taiteeksi, elokuvaksi, kirjeeksi, tekstiksi on irtipäästämistä; kun pelko on käsitelty siitä voi laskea irti.
Innostus; The power of enthusiasm gives us wings
← Tap to see more
Kyky innostua tärkeä kantava voima; se muuttaa halun tahdoksi. Kokemukseni mukaan jokaisella ihmisellä on kykyä innostua. Meidän aikuisten on tuettava lasten ja nuorten kykyä löytää juuri se innostuksen kohde, vahvuus, joka kantaa elämässä eteenpäin.
My Life Gallery; sound selfesteem
← Tap to see more
Lasten ja nuorten kanssa työskennellessä on tärkeätä ohjata heitä tuntemaa oma itsensä ja iloitsemaan elämän pienistä iloista. Mikä kantaa minua eteenpäin elämässä?
Seikkailujen maa 2003
← Tap to see more
Näyttely koostui suomalaisten kuvittajien teemaan liittyvistä alkuperäisistä kuvituksista ja niiden ympärille rakennetusta toiminnallisesta seikkailujen maasta. Lapset osallistuivat rakentamalla seikkailujen maan merirosvoista satuhahmoihin. He pääsivät mukaan erilaisiin seikkailuihin ammattikorkeakouluopiskelijoiden ohjaamina.
Valon juhlaa. Rantakylän yhtenäiskoulu 2011.
← Tap to see more
Valon juhla- teema vei lapset joulukertomuksen äärelle hiljentymisen ja erilaisten valokokemusten kautta.
Voimaminä
← Tap to see more
Lasten ja nuorten tarinoiden kuuleminen on tärkeätä dialogissa, joka käydään opettajan ja oppijan välillä. Taiteista käsin tapahtuva oppiminen antaa meille tilaisuuden kuulla lasten ja nuorten äänen. Lapsia ja nuoria on ohjattava kuulemaan oma sisäinen puheensa ja sen kääntäminen elämää kantavaksi voimaksi. On ohjattava kyseenalaistamaan ja siedettävä kaaosta, joka siitä voi seurata. Omia kokemuksiaan työstämällä oppii tarkastelemaan itseään uudesta näkökulmasta. Oppimisprosesseissa tärkeätä on rakentaa lapsen ja nuoren positiivista minäkuvaa ja itsetuntoa. Luoda uskoa tulevaan; minä selviän elämän haasteista yhdessä toisten kanssa.
Voimaminää etsimässä.
← Tap to see more
Valokuva on voimallinen väline. Valokuvien kautta voimme rakentaa osaltaan itsetuntemusta; pääsemään lähellä omaa olemusta; miten tunnen, ajattelen, reagoin, tulkitsen asioita. Miten minusta tuli minä? Miten muuta näkevät minut? Miten haluan tulla nähdyksi? Mitä haluan itsestäni paljastaa? Millaiset työkalut annamme koulusta nuorille kohdata elämän haasteet ala- ja yläkoulun jälkeen? Harva muistaa yksittäisiä oppitunteja tai oppisisältöjä. Noista ajoista mieleen nousee tunnekokemukset; tunne siitä miten minut kohdattiin kavereiden parissa, tunne siitä, miten minut nähtiin ihmisenä, tunne siitä miten opettaja minut näki tai jätti näkemättä. Oppiminen liitetään tunnekokemukseen; myönteinen palaute, myönteinen kohtaaminen, myönteinen elämys vahvistaa oppimista. Pelko, nöyryytys, häpeä, näkymättömyys estää oppimista. Millaisen muistijäljen tahdot jättää opettajana, rinnallakulkijana, ohjaajana?
Kuva minäkuva minä/mielenmaisema/mindfulness 2013 Virastotalo/Mikkeli
← Tap to see more